Rondvaart naar Museum en Beeldentuin Nic Jonk

Uniek levenswerk van kunstenaar Nic Jonk

Museum en beeldentuin Nic Jonk in het Noord-Hollandse dorpje Grootschermer werd door de kunstenaar Nic Jonk in 1965 geopend. 50 Jaar later is het uitgegroeid tot een uniek kunstgebeuren, waar kunst en natuur op onnavolgbare wijze met elkaar samengaan.

Foto: Marco van Ammers fotografie

Drie keer per jaar wordt er een inspirerende tentoonstelling georganiseerd met diverse gerenommeerde kunstenaars.
De vaste collectie van Nic Jonk (beelden, schilderijen, grafiek, glas en perspexobjecten) . Daarnaast wordt er 3x per jaar een expositie gehouden van een externe kunstenaar.

De Beeldentuin
In de beeldentuin in Grootschermer staan kolossale sculpturen, waar de levensvreugde onbekommerd vanaf spat. Het zonlicht werpt mooie patronen van licht en schaduw op de gepolijste huid van brons. Het Museum en de Beeldentuin in Grootschermer zijn gelegen in het nog ongerepte Noord-Hollandse polderlandschap, waar de 30 bronzen sculpturen van Nic Jonk, omgeven door wolken, water en wuivende rietkragen prachtig tot hun recht komen. Het eigen ontwerp van de tuin en de bijzondere beplanting maken het tot een prachtig geheel. In de verschillende zitjes aan de waterkant kunt u genieten van het samenspel van kunst en de natuur. De oorspronkelijke boerderij is in de loop der jaren verbouwd tot een sfeervol museum, met prachtig lichtinval en mooie doorkijkjes naar de beeldentuin.

Nic Jonknic_jonk_2
Nic Jonk staat bekend om zijn plastische beeldhouwwerken met rondingen die in brons zijn gegoten. Door heel Nederland staan, in (semi) openbaar bezit, zo’n 250 beelden van hem geplaatst. Maar ook in Duitsland, Italië, Spanje en de Verenigde Staten staan zijn beelden. Geïnspireerd door voorgangers als Maillol, Renoir en Bourdelle staat het vrouwelijk schoon model. Het werk getuigt van respect voor het leven en bezit een ongekende oerkracht, handelt over liefde en vruchtbaarheid en laat opvallend veel vrouwelijke vormen zien.

Opstapplaats:  oude dorp De Rijp of  Graft
Duur:  ongeveer 2.5 – 3 uur / afvaart tot 15.00 uur in verband met openingstijden museum
Aantal personen: vanaf 4 tot 120 personen

Prijs p.p.: 
€ 24,50 ,- inclusief entree, koffie / thee met koek in het museum en sap aan boord.
– Kinderen tot 4 jaar varen natuurlijk gratis mee –

Picknickmand aan boord:  € 13.50 p.p.      (broodjes/sap/koffie/thee/zoetigheid/fruit/melk)
Borrel met hapjes aan boord:  € 9.50 p.p.